Plnené šampiňóny pod pavučinou

verka1 - fotkaverka1, 13. novembra 2009
2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
10  dg
1/2 kg
7  cm
4
1-2  plátky




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.

  2. 2

    Na masle a arašidovom masle osmažiť nakrajaný pór a stopky šampiňónov. Posoliť, pokoreniť. Inak fantázii sa medze nekladú. Pridať pretretú pečienku.

  3. 3

    Na spodok šampiňóna dať kúsok slaninky, naplniť plnkou prikryť plátkom slaninky a poukladať na udusené zemiaky. Asi o 10 min. prikryť snehom z bielkov zmiešaným so syrom. Zapiecť a jesť. Môj výmysel a super, manželovi veľmi chutilo.

Diskusia k receptu

janger
@verka1 , to pouzivas na to fakt arasidove maslo (co sa pouziva aj ako natierka na chlieb)? To je zaujimave. Stoji to za vyskusanie. Vdaka za recept.
verka1
Ano, kúpili sme, no akosi nám na chlebe nechutil. A spomenula som si, že aj kung pao sa robí s arašidmi, tak som to riskla a vyšlo to. Je to jemne arašídove.
janger
Vies, tu, v Holandsku sa to arasidove maslo pouziva casto, hlavne na chlieb. Ja to mam rada. Ale bolo mi to trosku nezvycajne v recepte zo Slovenska. Pretoze viem, ze tam sa to velmi nepouziva. Preto aj ta moja otazka...Tu sa to pouziva aj na omacky-sosy.
pivonka
Arašidové maslo nemám, ale všetko ostatne som mala v chladničke a tak sa mi tvoj recept sám ponúkal vyskúšať. Dobrý recept si vymyslela. Chutilo mi a určite si ho ešte niekedy zopakujem.
verka1
Pivonka, teším sa, že sa vraciaš aj ku starším receptom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia