Čínsky zeleninový vok

Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 10. novembra 2009
Čínsky zeleninový vok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu (dobré je pridať trocha rímskej rasce). Pripravíme zeleninovú zmes z 1/3 papriky, 1/3 mrkvy, 1/3 póru, šampiňóny. Zmes opečieme na voku v oleji, pridáme worchester a čínsku sladko–ostrú omáčku.

  2. 2

    Na tanier, najlepšie hlboký, dáme hotovú ryžu do stredu dáme hotovú zeleninovo–šampiňónovú zmes.

  3. 3

    Posypeme munco klíčkami.

Diskusia k receptu

majuska81
aká je to rímska rasca a tie munco klíčky,to snáď nieje ani slovensky :)
redakcia
Zadaj si to do googlu, sú to už úplne bežné suroviny, ktoré kúpiš v každom hypemarkete.
jarco
hej, sú to bežné veci dostupné vo väčšine obchodov, okrem večierok a dedinských coop-ov

ale klíčky munco asi fakt bude ťažké zohnať, sú to klíčky fazule mungo :-)
(v surovinách je to správne, v recepte je preklep)

inak bežne známe ako sójové klíčky, predávajú sa v konzervách alebo chladené na táckach zabalených vo fólii, prípadne si človek môže skúsiť nechať naklíčiť sóju sám
dobryhrncekvar
recept chválim, munco klíčky som síce ešte nejedla, ale ryža s orestovanou zeleninou a hubami nemá chybu. Ja mám rada kombináciu por alebo šalotka, mrkev, zelená fazuľka, huby, zelerová vňať. Pretože rada jem, robím si to ako prílohu k orestovanej rybe. Dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia