Čínsky zeleninový vok
Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 10. novembra 2009
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 10. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme ryžu (dobré je pridať trocha rímskej rasce). Pripravíme zeleninovú zmes z 1/3 papriky, 1/3 mrkvy, 1/3 póru, šampiňóny. Zmes opečieme na voku v oleji, pridáme worchester a čínsku sladko–ostrú omáčku.
- 2
Na tanier, najlepšie hlboký, dáme hotovú ryžu do stredu dáme hotovú zeleninovo–šampiňónovú zmes.
- 3
Posypeme munco klíčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale klíčky munco asi fakt bude ťažké zohnať, sú to klíčky fazule mungo :-)
(v surovinách je to správne, v recepte je preklep)
inak bežne známe ako sójové klíčky, predávajú sa v konzervách alebo chladené na táckach zabalených vo fólii, prípadne si človek môže skúsiť nechať naklíčiť sóju sám