Pistácie

Pistácie ako ingrediencia v receptoch:

  • Trio rezy (fotorecept)

    Trio rezy (fotorecept)

    Na záver roka niečo z toho, čo som po celý rok piekla. Tak z každého rožka troška. Spojila som pistáciové, kakaové a makové rezy do jedného zákusku s pepermintovou chuťou.

  • Perníkové guľky

    Perníkové guľky

    Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár. Všetko zmiešame a podľa potreby pridávame ešte marmeládu, aby nám vznikla súdržná, mierne lepivá hmota.

  • Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom.

  • Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa...

  • Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
  • Zelené rezy (fotorecept)

    Zelené rezy (fotorecept)

    Už je všetko vôkol nás zelené, tak nech sú i tieto víkendové rezy zelené. Kombinovala som ich broskyňami v plnke a broskyňovým džemom medzi korpusmi. Môj vlastný recept.

  • Opité jahody s tvarohovým krémom
  • Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút...

  • Turecký med (fotorecept)

    Turecký med (fotorecept)

    Do hrnčeka dáme vodu s cukrom a zahrievame na 170 °C, až kým nevznikne úplne čistý sirup bez kryštálikov cukru. Potom pridáme med, glukózu a zahrejeme na 175 °C.

  • Šošovicový šalát s kuskusom (fotorecept)

    Šošovicový šalát s kuskusom (fotorecept)

    Ci uz samostatne alebo ako priloha, hodi sa. K priprave cvikle som bol inspirovany receptom varechoveho kolegu @tutikompoty za co mu dakujem.
    Karamelizovaná cvikla s feta syrom

  • Ravioly so šalviou

    Ravioly so šalviou

    Komerčný recept
    Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.

  • Panna cotta poháre

    Panna cotta poháre

    Komerčný recept
    Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a kúskami pistácií.

  • Kačacie prsia na tekvicových plackách
  • Biela ryba s kuskusom

    Biela ryba s kuskusom

    Komerčný recept
    Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a nasekanými pistáciami.

  • Petre Roman rezy (fotorecept)

    Petre Roman rezy (fotorecept)

    Tento recept som dostala od moje rumunskej priateľky mailom ešte pred rokom... Stále som ho odkladala na pozdejšie... Možno je nato vhodný čas vyskúšať... Pátrala som, kto je ten pán a zistila som -...

  • Pistáciové kupolky v ružovej poleve

    Pistáciové kupolky v ružovej poleve

    Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s čerstvými sezónnymi surovinami.

  • Orechový dezert s opitým ovocím
  • Mandarínkovo-tvarohové muffiny
  • Karamelové rezy s krupicovým krémom (fotorecept)

    Karamelové rezy s krupicovým krémom (fotorecept)

    Na tento víkend skvelé chuťovo zaujímavé karamelové rezy... vylepšila som ich pridaním piškótového cesta v strede zákuska.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist