Recepty, kde je pažitka
Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...
Rýchly chutný slaný posúch
Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po...
Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br />
Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...
Špagety s máslovými rajčaty
Tak jsem tu s ještě jednou verzí špaget a podle mně ještě lepší. No a proč...
Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou
Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale...
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie
len do hrdla, ale
aj do hrnca. Najmä
k mäsu; kvasinky
ho robia lahodnejším
a zvýraznia chuť.
Navyše...
Chuťovky pre žltučké kuriatka
Tak ako s deťmi,
aj s ich jedlom sa
treba vedieť pohrať.
Navyše také, pri
ktorom vám pomáhajú,...
Slaný zemiakový koláč
Jednoduché zemiaky, pečené zemiaky so syrom, pečené zemiaky inak, sedliacke zemiaky, alebo nebodaj...
Bryndzový koláč z lístkového cesta
Slaný koláčik zo slovenských surovín, ktorý chutí v teplej i studenej podobe.
Krémová zeleninová polievka pre drobca a rodičov
Výborná, zdravá a chutná polievočka, ktorej prvú fázu si vychutnala naša deväťmesačná dcérka a po...
Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....
Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...
Holandský rezeň
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj...
Zapečený baklažán
Jeden baklažán som vysmažila v syrovej strúhanke. Druhý som zapiekla.
Vyleštěnej řízeček s pažitkovou kaší
Tohle určitě není převrat v gastronomii a řízků je tu hodně, ale myslím, že tenhle...
Neznáme toasty
Dnes sme skúsili starý prepísaný recept nájdený v starej krabici. Môžeme povedať, že
sme sa...
Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je
spravený z niekoľkých...
Jarní těstoviny
Tak nejdříve ty těstoviny jsou takové špagety zakroucené do spirály. No a abych neřešil název, ...
Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme
maslo, žĺtok rozmiešaný
s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým
orieškom. Nakoniec...
Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...
Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné
raňajky z pomerne ľahko
dostupných...

Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....

Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

Rýchly chutný slaný posúch
Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po...

Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...

Špagety s máslovými rajčaty
Tak jsem tu s ještě jednou verzí špaget a podle mně ještě lepší. No a proč...

Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou
Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale...

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

Chuťovky pre žltučké kuriatka
Tak ako s deťmi, aj s ich jedlom sa treba vedieť pohrať. Navyše také, pri ktorom vám pomáhajú,...

Slaný zemiakový koláč
Jednoduché zemiaky, pečené zemiaky so syrom, pečené zemiaky inak, sedliacke zemiaky, alebo nebodaj...

Bryndzový koláč z lístkového cesta
Slaný koláčik zo slovenských surovín, ktorý chutí v teplej i studenej podobe.

Krémová zeleninová polievka pre drobca a rodičov
Výborná, zdravá a chutná polievočka, ktorej prvú fázu si vychutnala naša deväťmesačná dcérka a po...

Zemiakový krém so zapekanou lokšou
Zemiaky varíme v smotane, pridáme koreniny. Vymixujeme z nich hladkú omáčku, precedíme cez sito....

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...

Holandský rezeň
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj...

Zapečený baklažán
Jeden baklažán som vysmažila v syrovej strúhanke. Druhý som zapiekla.

Vyleštěnej řízeček s pažitkovou kaší
Tohle určitě není převrat v gastronomii a řízků je tu hodně, ale myslím, že tenhle...

Neznáme toasty
Dnes sme skúsili starý prepísaný recept nájdený v starej krabici. Môžeme povedať, že sme sa...

Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Jarní těstoviny
Tak nejdříve ty těstoviny jsou takové špagety zakroucené do spirály. No a abych neřešil název, ...

Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec...

Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...

Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných...