Zelená špargľa z WOKu fotorecept

zolik - fotkazolik, 25. apríla 2017
Zelená špargľa z WOKu (fotorecept)
Foto: zolik

Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale zabudla som kúpiť bambus. Tak som vytiahla moje Špargľové knižky a pripravila nasledujúce jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 kusov
1 hrsť
4 - 6 kusov
4 - 6 kusov
1/2 kus
1-2 PL
1 PL
1 kus
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potraviny a pochutiny. Ako prvé dáme variť ryžu, tá potrebuje najdlhšie. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrátko namarinujeme. Sušené dubáky zalejeme horúcou vodou.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do woku dáme trochu oleja, pridáme mäso, opražíme, pridáme stonky špargle a po 3 minutách pridáme špargľové ružičky.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme mäso a pridáme paradajky, artičoky a hríby. Ostatok marinády zmiešame s citrónovou šťavou a troškou vody, pridáme do panvice a trochu podusíme 3 - 5 minút. Závisí od špargle.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kuracie mäso, necháme prehriat, pridáme orech masla, dochutíme, ozdobíme a môžeme podavať.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A moja špargľová "pýcha".

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Tiginko , jasne že sa nič nestane. Možeš pridať čo len chceš. Je to rýchle a na večeru nie ťažké. Ja mám vždy doma malý pohár artičokov v olivovom oleji. Dlho vydrží, do hocičoho sa hodi. Aj len tak k syru s olivami.


1x haji