Foto: zolik
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale Zobraziť celý popisMilujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale zabudla som kúpiť bambus. Tak som vytiahla moje Špargľové knižky a pripravila nasledujúce jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potraviny a pochutiny. Ako prvé dáme variť ryžu, tá potrebuje najdlhšie. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrátko namarinujeme. Sušené dubáky zalejeme horúcou vodou.
-
2
Do woku dáme trochu oleja, pridáme mäso, opražíme, pridáme stonky špargle a po 3 minutách pridáme špargľové ružičky.
-
3
Vyberieme mäso a pridáme paradajky, artičoky a hríby. Ostatok marinády zmiešame s citrónovou šťavou a troškou vody, pridáme do panvice a trochu podusíme 3 - 5 minút. Závisí od špargle.
-
4
Pridáme kuracie mäso, necháme prehriat, pridáme orech masla, dochutíme, ozdobíme a môžeme podavať.
-
5
A moja špargľová "pýcha".
@Siisa jasne že može byť aj biela špargĺa, len asi bude potrebovať o pár minút dlhšiu tepelnú úpravu. Ja som skúšala štrikovacou ihlicou :-)
A ten poslední bod - klidně stačilo napsát názvy knih a autorů, bylo by to mnohem užitečnější pro lidi co by si některou z nich náhodou chtěli koupit. Takhle mi přijde to jako zbytočné vychloubání sebe sama, není tam pořádně vidno ani autory (pouze na té vrchní, i to musím hodně vykroutit krk).
Vím, že máš moc ráda hvězdičky, tak jsem ti jednu přidal.
PS: Švýcarský ani německý karetní list žolíky nezná: cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_jednotliv%C3%BDch_typ%C5%AF...
Špeciálne pre Teba