Plnené paradajky s medvedím cesnakom
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 16. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál. Stačí si len spomenúť na mastný chlieb s cibuľou Zobraziť celý popisCesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál. Stačí si len spomenúť na mastný chlieb s cibuľou nášho detstva alebo hrianky s cesnakom. Nič viac k nim netreba...
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na roztopenom masle opražíme pokrájanú cibuľu. Žemle nakrájame na 1 cm veľké kocky a pridáme opraženú cibuľu. Pridáme smotanu na varenie a spolu vymiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme na pásiky nakrájaný medvedí cesnak a ovčí syr tiež nakrájaný na 1 cm veľké kocky.
- 2
Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do žemľovej zmesi primiešame žĺtky a nadľahčíme snehom, pridáme najemno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať.
- 3
Väčšie paradajky vydlabeme pomocou polievkovej lyžice. Naplníme ich zmesou a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu