Plnené paradajky s medvedím cesnakom

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 16. januára 2017
Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál. Stačí si len spomenúť na mastný chlieb s cibuľou nášho detstva alebo hrianky s cesnakom. Nič viac k nim netreba...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg väčšie
250 g
200 g
300 ml
3 ks
50 g čerstvý
3 ks
70 g
5 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na roztopenom masle opražíme pokrájanú cibuľu. Žemle nakrájame na 1 cm veľké kocky a pridáme opraženú cibuľu. Pridáme smotanu na varenie a spolu vymiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme na pásiky nakrájaný medvedí cesnak a ovčí syr tiež nakrájaný na 1 cm veľké kocky.

  2. 2

    Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do žemľovej zmesi primiešame žĺtky a nadľahčíme snehom, pridáme najemno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať.

  3. 3

    Väčšie paradajky vydlabeme pomocou polievkovej lyžice. Naplníme ich zmesou a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: