Jednoduchý baklažán

podravka - fotkapodravka, 4. septembra 2016
Jednoduchý baklažán
Foto: podravka

Komerčný recept
Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, pretože vtedy je každá jedna voľná chvíľka dôležitá a ľahké jedlá vzácne.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 ml
200 g (cottage, ricotta, mascarpone)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán ošúpeme, nakrájame ho pozdĺžne na plátky asi 0,5 cm hrubé, osolíme a zľahka prelejeme olivovým olejom.

  2. 2

    Plátky krátko opečieme na grilovacej panvici, položíme na suchý povrch a do stredu každého plátku dáme lyžicu čerstvého syra zmiešaného s nasekanou pažítkou, soľou a korením.

  3. 3

    Plátky preložíme na polovicu, potrieme tenkou vrstvou Ajvaru Podravka a naukladáme ich na misku vedľa seba.

  4. 4

    Všetko spolu osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou pažítkou a prelejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: