Syrovo-šunkovo-bryndzová torta fotorecept
Foto: maxinka
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti. Vznikne pena, do ktorej zamiešame na kocky nakrájanú kapiu a posekaný bielok z uvareného vajca.
-
2
Bryndzu vymiešame so 125 g masla a pridáme nasekanú pažítku.
-
3
Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra. Ideálne je, ak je okrúhly, lepšie sa prispôsobí okrúhlej forme. Ak nie je, použijeme hranatý. Na ne navrstvíme šunkovú penu.
-
4
Opäť rozložíme syr.
-
5
Natrieme bryndzovú náplň.
-
6
Vrch opäť prikryjeme syrom.
-
7
Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme vrchné plátky syra. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Diskusia k receptu