Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob fotorecept
Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a Zobraziť celý popisMilujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Mäso: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 cm | 
                                                             | 
                                                    
| 3 cm | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Príloha: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 hrste | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobu: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do hrnca zo studenou vodou si namočíme niťové ryžové rezance.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Očistíme a nakrájame si zeleninu. Pór na kolieska, šampiňóny a cesnak na plátky. Zázvor na tenké prúžky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pripravíme si mäso. Ja som mala horné kuracie stehná, ktoré som si vykostila a odstránila kožu. Potom som ho nakrájala na malé kúsky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na panvicu si dáme 1 lyžicu oleja a opražíme pór a šampiňóny do mäkka. Potom ich odložíme vedľa na tanier.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na tú istú panvicu dáme druhú lyžicu oleja a dáme opražiť mäso.
TIP: Na panvicu dávam opražiť aj kožu a tuk, ktoré pustia do mäska chuť.
Pridáme aj koriander a rascu.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď je mäso už skoro hotové pridáme zázvor a cesnak. Zároveň vyberieme kože.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Miešame asi minútu a potom pridáme urobené šampiňóny a pór.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Premiešavame a postupne prilejeme sójovú omáčku a med. Varíme až kým je mäso úplne mäkké.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Niťovky zlejeme zo studenej vody. V sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na polovicu a dáme na taniere.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Na rezance pridáme hrsť šalátu.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Na záver dáme mäso a posypeme pažítkou.
TIP: Ak máte čerstvý koriander môžete použiť ten. Jedlo bude mať viac ázijskú chuť. Ja som bohužiaľ teraz nemala :(
Prajem dobrú chuť!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Zo zaciatku sme ich aj my tak robievali ale stavalo sa nam presne to o com pises, ze z nich bola kasa. A potom sme uz ani neviem kde poculi tento grif. Ked ich namocis do studenej vody tak zmaknu a potom uz len aby boli teple ich prelejeme vriacou vodou. Na tieto nitovky to staci. Ked mame tie sirsie tak ich namocim do studenej vody na celu noc a pred podavanim asi na minutu do vriacej vody. Urcite je viacero sposobov na ich pripravu ale nam sa najviac osvedcil tento.
A cerstvy koriander zvyknem kupovat v Tescu alebo v Kauflande. Maju ho v takych krabickach medzi bylinkami. Dostat ho aj v crepniku v spominanych retazcoch ale musim sa priznat ze mi vzdy po kratkom case "zomrel". Zatial som neprisla na to ako sa o neho starat. Ale milujem jeho chut :)
Bylinky sa dovazaju v chladiacich autach, preto skoro zajdu v teple. Mozes s
. i ho vysiat do crepnika, o tyzden do dalsieho. V teple rychlo vyhana do kvetu, musi sa rychlo spotrebovat. Semena sa bezne predavaju aj v supermarketoch alebo v zahradnictvach.
Zabudla som. Ak koriander nespotrebujes zeleny, nechaj ho zakvitnut a potom pozbieraj semena. Bud si ich znovu vysejes, alebo pouzijes v dalsich azijskych receptoch. Sej nahusto.
Ďakujem za tip. Vyskúšam. Milujem koriander ale kupovaný v črepníku mi vždy rýchlo zvädol... Skúsim si ho vysiať a snáď to bude lepšie ;)