Foto: barborka0226
Tento recept je jeden z obľúbených u nás doma , trošku sme si ho vyšperkovali panenkou.
príprava
Postup
-
1
Na začiatok si zemiaky postrúhame na kašu. Do zemiakov a šťavy, ktorú nám pustili pridáme vajce, soľ, hladkú múku a premiešame. Ak nám zemiaky pustili málo šťavy, tak môžme pridať podľa potreby aj vodu vytvoríme si cesto na halušky. V hrnci si medzitým dajte uvariť vodu, do ktorej budete hádzať halúšky. Ja robím halušky cez haluškovač. Necháme ich variť a keď nám vyplávajú na povrch, môžme ich odstaviť a preliať do sitka. V hlbšej panvici si prevaríme šľahačkovú smotanu, do ktorej pridáme bryndzu a necháme to prejsť varom. Bravčovú panenku si odblaníme a na rozpálenú panvicu s bravčovou masťou a cesnakom ju v celku sprudka opečieme, cca 10 minút, osolíme, okoreníme a v alobale necháme cca 5 minút odpočinúť. Slaninku si nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvičke. Nakoniec halušky pridáme do zmesy zo šľahačky a bryndze. Premiešame. Panenku nakrájame. Slaninku primiešame k haluškam a môžme podávať naservírované napríklad tak, ako to servírujem ja, viď. na fotke. Spolu s pažítkou. Prajem Vám dobrú chuť a dúfam, že sa Vám skvelo vydaria.
Pri panenke pozor na prepečenosť, aby sa zničili prípadné parazity. Najmä pri pečení vcelku ti dobre poslúži vpichový teplomer.
Asi táto kombinácia narobila viacerým problémy s ypsilónom....