Morčacie prsia naložené v pikantnej marináde fotorecept
Druhú časť morčacích pŕs som tiež naložila do marinády, ktorá pochádza zo stránky Toprecepty.cz. Na žiadosť @Dandika1 uverejňujem tento recept.
na 200 °C
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (alebo tatárska omáčka) | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| kúsok | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rezne som naklepala, pokrájala som ich na menšie kúsky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pripravila som chilli sladkú omáčku, sójovú omáčku. Nemala som doma majonézu, tak som použila tatársku omáčku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na marinádu som do misky rozbila jedno väčšie domáce vajíčko, pridala som soľ, mleté čierne korenie, 4 pl sladkej chilli omáčky, 2 pl sójovej omáčky, 3 pl tatarskej omáčky, 4 čl zemiakového škrobu a nakrájala som čerstvú pažítku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Do marinády som pridala ešte 1 pl olivového oleja. Dobre som všetky suroviny premiešala.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Do marinády som naložila plátky mäsa.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Prvé som dala piecť zemiaky. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Zemiaky už budú čochvíľu hotové. Môžem začať s prípravou mäsa. Na 1 pl oleja som mäso opiekla u oboch strán.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Marináda na pečené smotanové zemiaky: 1 čl grilovacie korenie, 0,5 čl tymian, 2 pl olej, 2 pl kyslá smotana, 1 čl soľ.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Vo väčšej mise som vymiešala marinádu na zemiaky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Zemiaky som nakrájala asi na 1 cm plátky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Plech som vystlala papierom na pečenie. Zemiaky som zmiešala s marinádou, rozložila som ich na plech. Piekla som ich asi 30 minút. Recept na zemiaky je zo stránky Coolinarika.com.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Tak toto je moja porcia. K obedu sme mali čerstvý šalát.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Len neviem či mám uveriť tej 1 PL oleja v tej panvici...