Morčacie prsia naložené v pikantnej marináde fotorecept
Foto: babkamt
Druhú časť morčacích pŕs som tiež naložila do marinády, ktorá pochádza zo stránky Toprecepty.cz. Na žiadosť @Dandika1 uverejňujem tento recept.
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
3 PL (alebo tatárska omáčka) |
|
4 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
kúsok |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Rezne som naklepala, pokrájala som ich na menšie kúsky.
-
2
Pripravila som chilli sladkú omáčku, sójovú omáčku. Nemala som doma majonézu, tak som použila tatársku omáčku.
-
3
Na marinádu som do misky rozbila jedno väčšie domáce vajíčko, pridala som soľ, mleté čierne korenie, 4 pl sladkej chilli omáčky, 2 pl sójovej omáčky, 3 pl tatarskej omáčky, 4 čl zemiakového škrobu a nakrájala som čerstvú pažítku.
-
4
Do marinády som pridala ešte 1 pl olivového oleja. Dobre som všetky suroviny premiešala.
-
5
Do marinády som naložila plátky mäsa.
-
6
Prvé som dala piecť zemiaky. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Zemiaky už budú čochvíľu hotové. Môžem začať s prípravou mäsa. Na 1 pl oleja som mäso opiekla u oboch strán.
-
7
Marináda na pečené smotanové zemiaky: 1 čl grilovacie korenie, 0,5 čl tymian, 2 pl olej, 2 pl kyslá smotana, 1 čl soľ.
-
8
Vo väčšej mise som vymiešala marinádu na zemiaky.
-
9
Zemiaky som nakrájala asi na 1 cm plátky.
-
10
Plech som vystlala papierom na pečenie. Zemiaky som zmiešala s marinádou, rozložila som ich na plech. Piekla som ich asi 30 minút. Recept na zemiaky je zo stránky Coolinarika.com.
-
11
Tak toto je moja porcia. K obedu sme mali čerstvý šalát.
Len neviem či mám uveriť tej 1 PL oleja v tej panvici...