Maslová tekvica s fazuľou fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 14. januára 2017
Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept)
Foto: frezia68

Dnes som mala lenivý deň. Prechádzka krásnou zasneženou krajinou, lebo dnes od večera do rána nám konečne napadal sneh a komu sa chce variť, Zobraziť celý popisDnes som mala lenivý deň. Prechádzka krásnou zasneženou krajinou, lebo dnes od večera do rána nám konečne napadal sneh a komu sa chce variť, ak veľmi nemusí? V Kauflande mali ponuku maslových tekvíc z Talianska. Mimo sezóny zväčša nekupujem a zo Španielska už vôbec nič, od kedy som čítala, ako pestujú. Ale bola tam aj taká malá, tak pridávam zasa jeden rýchly recept.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
trochu
trochu
konzerva




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné.....

    Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu som olúpala, vybrala semienka, aj mierne drevité časti - fúzy a nakrájala na kocky. A pridávam obrázok, ako nám napadalo.

    Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som na plech, mierne osolila, okorenila a posypala rascou, lebo tú dávam všelikde. A poliala trochu prepusteným maslom. Paprika bude na olovrant,na tanier mi napokon akosi nepasovala.

    Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som asi 30 min.,malé kocky boli skoro prepečené. Medzitým som dala na prepustené maslo do rajničky pár škvariek slaniny, len pre chuť. Pridala som trocha klobásy, nakrájanú na štvrťky, trocha upražila, potom 1/2 nakrájanej cibule a cesnak, trocha upražila do sklovita a zaliala fazuľou v paradajkovej omáčke. Konzervy používam zriedka, lebo mám dosť suchej. Ale chcem rýchly obed, tak prečo nie? Veď prechádzka je užitočnejšia, ako stáť za sporákom :-). Ešte nestihli ani chodník upraviť...

    Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fazuľa je mäkká, stačilo trocha prevariť, tekvica upečená a obed hotový za 30 minút. Prílohu som nerobila, aj tak je obed sýty. Hladoši si pridajú chlieb, ale mne bezlepkový nechýba. A posledný obrázok zasnežených stromov. A pretože hlad je najlepší kuchár, aj takôto mi chutilo. Neviem, či niekoho inšpirujem. Ale ak áno,tak dobrú chuť:-).

    Maslová tekvica s fazuľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Dobrota, nepohrdla bych, fajn kombinace surovin, krásné barvy. Sněhu sa vám ušlo, u nás padá déšť se sněhem, to je jiná konzistence, neprocházková. Hezký večer přeji, milá @Freziia68 !
kukulienka71
Fazuľu s tekvicou som už jedla spolu v nejakom jedle, nepamätám sa akom, ale chutilo mi. Tu sú samé dobre pospájané chute, chválim nápad, krásnu fotku jedla aj zasneženej trasy. Vidím, že ti je dobre, tak si to užívaj;-)
afataga
ja sa s tekvicami nekamaratim, ale ta fazula sa mi paci, mne k tomu chleba a jasne, ze trochu chilli a jedno orosene :-), snehu mate neurekom, ja som zas rada, ze u nas ho dnes trochu ubudlo
sracz
... pridávam sa aj ja, milá @frezia68 kamarátka zo "šňihom zakureneho" Prešova. Fazuľu ja môžem ba bársaký spôsob a o tekvici som sa dočítal iba samu chválu. Vraj má vysoko pozitívne účinky na ľudský organizmus! Ňezapomňi, pitam ce, Ditko, piski mojo, ráno rucic jeden Očenáš aj za moju hrišnu dušu! -:))) Maj peknú nedeľu a "kedz pojdzeš do Kauflandu, zober sebe ňebičkovve pumpľaki"!
frezia68
@Kukulienka71 : Podľa receptu si uhádla? Ďakujem,čím viac musím chodiť po lekároch,tým viac si užívam každý deň.
frezia68
@Sracz : O Tvojej obľúbenosti fazuľky viem,nezabudnem na zážitok,ktorý si tu uverejnil.Ale dávaš mi ťažkú úlohu,ak do kostola nechodím.Tak každý musí byť zodpovedný za svoje hriechy sám,čo už?A dostal si ma do úzkych,bo co su to ňebičkove pumpľaky?Ozdaj v ňedzeľu nebudzem nakupovac? Idzem na kavejo,bo z receptoch dostavam hlad :-) a dzekujem .
zinnajdha
Takto to bolo na našej ulici v košiciach včera ráno o 6,30. Recept pridám inokedy. A maslovú tekvicu s fazuľou pripravím.
monty469
Maslovú tekvicu používam v kuchyni dosť často, no spojiť ju s fazuľou to ma nenapadlo. Zaujímavý recept, stojí za vyskúšanie :-)
katka78
Keď som recept videla, hneď som vedela, že čoskoro zrealizujem! Ani nie z lenivosti, však na sporáku bubloce polievka a do rúry čoskoro šupnem koláč, ale jednoducho tá lákavá úvodná foto ma až zhypnotizovala. A ten tanier! Ten obdivujem už dlhodobo a vždy budem, stále je rovnako krásny :-). Relatívne "obyčajné" jedlo, ale aké dobré! Aj tú fazuľu konzervovanú som si kúpila, poznám jej chuť z "anglických raňajok", sto rokov som ju nejedla, tak na pripomenutie :-) Slaninku som vynechala, klobáska stačila a miesto cibuľky pór, bol po ruke. Veľmi pekne ďakujem za jednoduché, ale veľmi chutné a vďaka strukovine a údenine aj sýte jedlo. Výborné, ďakujem :-)


frezia68
Katka78: Ako vieš potešiť :-). Ale mne to jednoduché jedlo tiež chutilo a chystám sa kúpiť konzervu,lebo tie neskladujem.A počkám na dodávku maslovej tekvice,teraz nemajú.Ten tanier si aj ja veľmi vážim,pochádza z Jeľšavského kaštiela,kde mamka vyrastala.Mám len pár kusov a má svoju históriu,ako aj každý (starší) z nás.Veď o živote každého by sa dal písať román.Ďakujem za milé riadky :-).
katka78
@Frezia68 (24.1.2017 16:54) Taký tanier je poklad, ja mám zopár po babke a po starých rodičoch, rada ich používam. Veru, majú svoju históriu a mne sa spájajú s príjemnými spomienkami. Krásny deň do Prešova! :-)