Kuracie stehná dusené s toskánskym kelom na haluškách s bylinkami fotorecept
Foto: palokuchki
Hladala som na internete recepty v ktorych by som mohla pouzit kel ktory mi zacal rast v zahradke. Oslovil ma tento recept http://www.taste.com.au/recipes/40918/braised+chicken+ thighs+with+kale+and+herbed+spaetzle? ref=collections,kale-recipes
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
|
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
100 ml |
|
Halušky: | |
3 šálky |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1,5 šálky studená |
|
Postup
-
1
Kel som odfotila aj na koreni v zahradke, aby sa mi podarilo upresnit co som vlastne pouzila. Janka, @janger tu mala nedavno recepty na podobne druhy tohoto kelu. V poslednom case sa o nom vela pise, vyzdvihuju sa jeho prednosti. Tu je jeden zaujimavy clanok http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=38 Je to sice po anglicky, ale ujo google vam to celkom dobre prelozi.
-
2
Kuracie stehna som obalila v muke v ktorej som predtym rozmiesala pomlete korenie styroch farieb.
-
3
Obalene kuracie stehna som z obidvoch stran oprazila na rozohriatej masti.
-
4
Oprazene stehna som odlozila do misky. Na masti co mi zostala v hrnci som poprazila nakrajanu cibulu. K cibuli som pridala cesnakovu pastu a este som vsetko spolu chvilu poprazila. Pouzila som cesnakovu pastu, lebo mam este zasoby co som si davnejsie narobila. Recept na tuto pastu som pridala este v aprili http://www.varecha.pravda.sk/recepty/toum-cesnakovy-krem-z-libanonu-fotorecept/63529-recept Namiesto cesnakovej pasty mozete pouzit struciky cerstveho cesnaku.
-
5
Kuracie stehna som dala naspat do hrnca, posolila som ich, zaliala som ich bielym vinom, pridala som vodu a vetvicku citronoveho tymianu. Hrniec som prikryla a vlozila do vyhriatej rury. Maso som dusila na 160 °C 2 hodiny. Toto boli nase kurcata z domaceho chovu, neboli najmladsie, takze potreboli trochu viacej casu aby sa udusili do makka.
-
6
Medzitym ako bolo maso v rure som si pripravila halusky. Najprv som rozslahala vajicka, potom som pridala vodu, muku, pazitku, vnatku a vsetko som spolu vareskou spracovala na vlacne cesto.
-
7
Haluskove cesto som pretlacila cez haluskar do vriacej vody.
-
8
Kel som umyla, osusila a vybrala som z prostriedku tvrde zily.
-
9
Udusene makke maso som vybrala do misky.
-
10
Najprv som tycovym mixerom rozmixovala rozvarenu cibulu, tym sa vyvar zahustil. Potom som do vyvaru pridala pokrajany kel. Kel som trochu povarila aby bol jemnejsi, asi tak 5 minut. Na koniec som do omacky pridala rozmiesanu kyslu smotanu.
-
11
Ja zvyknem kuracie maso do omaciek vykostit. Lahsie sa to je, nemusi sa uz nikto patlat s kostami. No to je uz ale vec zvyku, kazdy si urobi podla seba.
Diskusia k receptu