Foto: Ancicka
Dosť bolo babovečiek, upečte si DEDOVEČKU! Samozrejme, že žartujem! Ale takouto dedovečkou sa zavdačíte nielen rodine, ale aj priležitostnej návšteve. Je výborna jak na teplo, tak aj Zobraziť celý popisDosť bolo babovečiek, upečte si DEDOVEČKU! Samozrejme, že žartujem! Ale takouto dedovečkou sa zavdačíte nielen rodine, ale aj priležitostnej návšteve. Je výborna jak na teplo, tak aj na studeno. Pri ukladaní surovin do formy sa fantázii chutí medze nekladú.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín som si prispôsobila bábovkovej forme.
-
2
Mäsko pokrájam na tenšie kúsky, osolím, okorením a uložím na dno formy, aby celé dno bolo pokryté. Na to už ukladám salám, syr a pažítku,
-
3
na to rozbijem vajcia,
-
4
na to nezabudnúť slaninku, aby mäsko nebolo suché.
-
5
Postup opakujem. A na vrch rozšľahám vajíčka a posypem pažítkou. Upečiem.
-
6
Rúru si vyhrejem na 200 °C a pri tejto teplote pečiem 1,5 hodiny. Počas pečenia formu zakryjem alobalom. Pred dopečením odkryť, aby slaninka bola fajná chrumkavá.
-
7
Dobrú chuť!
ten mi ďakovať bude..
vďaka za tip..
...dôležitý je však záver hodovania, jemne vychladené pivko, aj dve, na zaliatie jedla...:-)