Dedovečka fotorecept

ancickaAncicka, 59 ročná žena, Spišské Podhradie., 14. mája 2017 20:33
Ďalšie jej recepty »

Dedovečka (fotorecept)Foto: Ancicka

Dosť bolo babovečiek, upečte si DEDOVEČKU! Samozrejme, že žartujem! Ale takouto dedovečkou sa zavdačíte nielen rodine, ale aj priležitostnej návšteve. Je výborna jak na teplo, tak aj na studeno. Pri ukladaní surovin do formy sa fantázii chutí medze nekladú.

20 min
príprava
90 min
na 200 °C

Suroviny

3 - 4 ks
6 ks
 (aké mate radi)
 (na postrúhanie)
podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Množstvo surovín som si prispôsobila bábovkovej forme.

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko pokrájam na tenšie kúsky, osolím, okorením a uložím na dno formy, aby celé dno bolo pokryté. Na to už ukladám salám, syr a pažítku,

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na to rozbijem vajcia,

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na to nezabudnúť slaninku, aby mäsko nebolo suché.

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postup opakujem. A na vrch rozšľahám vajíčka a posypem pažítkou. Upečiem.

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru si vyhrejem na 200 °C a pri tejto teplote pečiem 1,5 hodiny. Počas pečenia formu zakryjem alobalom. Pred dopečením odkryť, aby slaninka bola fajná chrumkavá.

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!

    Dedovečka (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 26 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist