Bratislavské sushi rolky

J. E. Jun Shimmi
veľvyslanec Japonska v SR, 12. novembra 2016
Bratislavské sushi rolky
Foto: Andrea Červenková

Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom.
Viac si prečítate v tomto článku: Aj Bratislava už má svoju sushi rolku

5 roliek
porcií

Suroviny

5 plátkov
1000 g (vhodná na sushi)
100 ml
250 g
1 ks
100 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú bielu guľatozrnnú ryžu zmiešame s octom na sushi. Slaninu nakrájame na malé kúsky (cca 1 x 3 cm). Tie následne opekáme na panvici bez oleja, až kým slanina nepustí tuk.

  2. 2

    Červenú papriku nákrájame na 5 mm kúsky. Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja a papriku pomaly opečieme na miernom ohni. Necháme vychladnúť v oleji. Pažítku nakrájame na 1 cm kúsky.

  3. 3

    Na bambusovú podložku (makisu) položíme riasu nori lesklou stranou nadol. Navlhčenými rukami vyplnímu riasu ryžou, vynecháme len cca 2 cm pás v hornej časti riasy. Dávame pozor, aby sme nedali príliš veľa ryže. Ryžu jemne popritláčame. Netreba tlačiť veľmi, uvarené ryžové zrnká sa nesmú rozpučiť. Na ryžu postupne ukladáme slaninu, červenú papriku a syr. Pridáme dostatočné množstvo pažítky a nakoniec všetko pevne zrolujeme. Krájame navlhčeným nožom pílkovitým pohybom, aby sa rolka pri krájaní nezdeformovala. Môžeme podávať so sójovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články