Jablkové palacinky s bryndzou

Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 25. októbra 2016
Jablkové palacinky s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
500 g
100 ml
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
200 g
100 ml
 (na ozdobenie)




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme a nastrúhame nahrubo aj so šupou. Pridáme vajcia. Múku, soľ, rascu a prášok do pečiva zmiešame s jablčnou zmesou. Všetko premiešame s mliekom a na horúcej panvici s trochou oleja pečieme palacinky.

  2. 2

    Potom ich plníme zmesou bryndze a smotany. Ozdobíme bryndzou a pažítkou. Podávame s jablkovým čatní: V panvici necháme skaramelizovať cukor a kúsky jabĺk v ňom povaríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia