Pažitka

Energia 214 KJ
Kalórie 52,0 kcal2.6%
Sacharidy 8,10 g3.52%
Tuky 0,70 g1%
* pažitka - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je pažitka

prazdny

Cícerové fašírky s halloumi syrom

Bezmäsité jedlá

Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...

prazdny

Bešamelové krokety s masem a sýrem

Bravčové mäso

Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem...

prazdny

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou

Kuracie mäso

Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...

prazdny

Strapaté halušky

Cestoviny

Tieto halušky sú zvláštne tým, že kyslá kapusta je priamo v ceste a preto vyzerajú strapato....

prazdny

Bramborové koule plněné šunkou a sýrem

Hlavné jedlá

Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...

prazdny

Tvarohová nátierka

Bezmäsité jedlá

V zdravej kuchyni by tvaroh nemal chýbať. Ak vám sladké nechutí, je možné ho podávať aj v slanej forme....

prazdny

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

prazdny

Tekvicová nátierka so syrom feta

Bezmäsité jedlá

Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

prazdny

Jemná krémová kyslá zemiaková polievočka trocha inak

Večera

Dnes som sa vrátila k receptu, ktorý mám už veľmi dlho a veľmi dlho som ho...

prazdny

Chlebové placky plnené kyslou kapustou

Bezmäsité jedlá

Toto voňavé jedlo vyskúša pripraviť každý kuchár, ktorý sa nebojí netradičného receptu z kyslej kapusty...

prazdny

Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte

Hlavné jedlá

Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán...

prazdny

Chipsy s jogurtovým dipom

Bezmäsité jedlá

Tento recept je ideálny k večernému relaxu pri sledovaní futbalu, hokeja alebo dobrého filmu. Stačí...

prazdny

Bravčový steak so zeleninovou oblohou

Bravčové mäso

Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...

prazdny

Cuketové placky so slaninou

Bravčové mäso

Recept z babkinej kuchárskej knižky na môj spôsob. Väčšinou sa tam neuvádza gramáž, ...

prazdny

Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem

Kuracie mäso

Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme,...

prazdny

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka

Kuracie mäso

Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

prazdny

Perzský uhorkovo-paradajkový šalát

Bezmäsité jedlá

Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute,...

prazdny

Tuniakom plnené uhorky

Slané chuťovky

Netradičný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.

prazdny

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou

Cestoviny

Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Bezmäsité jedlá

Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

prazdny

Tvarohové placičky s česnekem

Bezmäsité jedlá

Vše na těsto dáme do mísy, promícháme a necháme asi 10 minut odpočívat. Pak těsto...

prazdny

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

Bravčové mäso

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

Bezmäsité jedlá

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...