Muffiny s pažítkovou penou

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 20. marca 2020
Muffiny s pažítkovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
150 g
1 bal.
1 bal.
75 ml
1 ks
Pena:
500 ml
200 g
štipka
20 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny zmiešame v jednej miske, mokré suroviny zmiešame v druhej miske. Spojíme a vymiešame dohladka (môžeme pridať nasekanú pažítku aj štipku soli).

  2. 2

    Cesto rozdelíme do mufinových košíčkov a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Pena: Do smotany pridáme nadrobno nasekanú pažítku a cesnak. Ponorným mixérom mixujeme, až kým pažítka a cesnak nepustia chuť a farbu. Potom primiešame ostatné suroviny. Penu ozdobne nastriekame na upečené vychladnuté muffiny.

Diskusia k receptu


Jeden komentár