Lahodná nátierka z údeného pstruha
Foto: siuuu
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala"
od kuchára Marcela Ihnačáka. Zobraziť celý popisKeď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala"
od kuchára Marcela Ihnačáka. Recept som si upravila tradične podľa seba - zmenila som jednu zo základných surovín.
Zdroj: Môj blog dobrotynatanieri.blogspot.com
príprava
Suroviny
(alebo iná údená ryba) |
|
(neochutená) |
|
|
|
(čierne, biele alebo farebné) |
|
(alebo citrónová) |
|
|
|
|
|
(alebo pečivo, na hrianky) |
|
|
Postup
-
1
Oberieme mäsko z ryby, pridáme Lučinu (ja pridávam Lučinu v pomere 1:2 - teda jeden diel Lučiny na dva diely mäsa), pridáme limetkovú alebo citrónovú šťavu, soľ, pomleté korenie, posekanú pažítku (každý podľa chuti) a vidličkou alebo iným vhodným nástrojom dobre premiešame.
- 2
Podávame na nasucho opečenej hrianke (u nás sme využili starší kváskový chlebík), potretej cesnakom, obložené plátkami jablka (najlepšie je zelené - Golden Delicius alebo podobné), dekorované čerstvou bylinkou.
Tiež rybacia nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nabudúce skúsim uchovať aj na túto paštétu - vďaka za inšpiráciu.