Rybacia nátierka
Rybacia nátierka

Lahodná nátierka z údeného pstruha

siuuu - fotkasiuuu, 7. júna 2020
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Foto: siuuu

Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka. Recept som si upravila tradične podľa seba - zmenila som jednu zo základných surovín. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/06/pate-z-udeneho-pstruha.html

20 minút
príprava

Suroviny

 (alebo iná údená ryba)
 (neochutená)
 (čierne, biele alebo farebné)
 (alebo citrónová)
 (alebo pečivo, na hrianky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oberieme mäsko z ryby, pridáme Lučinu (ja pridávam Lučinu v pomere 1:2 - teda jeden diel Lučiny na dva diely mäsa), pridáme limetkovú alebo citrónovú šťavu, soľ, pomleté korenie, posekanú pažítku (každý podľa chuti) a vidličkou alebo iným vhodným nástrojom dobre premiešame.

  2. 2

    Podávame na nasucho opečenej hrianke (u nás sme využili starší kváskový chlebík), potretej cesnakom, obložené plátkami jablka (najlepšie je zelené - Golden Delicius alebo podobné), dekorované čerstvou bylinkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Údeného pstruha mám veľmi rada a zvyčajne stihnem filety zjesť len tak, bez ďalšej prípravy.
Nabudúce skúsim uchovať aj na túto paštétu - vďaka za inšpiráciu.