Recepty, kde je pažitka
Chipsy s jogurtovým dipom
Tento recept je ideálny k večernému relaxu pri sledovaní futbalu, hokeja alebo dobrého filmu. Stačí...
Bravčový steak so zeleninovou oblohou
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...
Cuketové placky so slaninou
Recept z babkinej kuchárskej knižky na môj spôsob. Väčšinou sa tam neuvádza
gramáž, ...
Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem
Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme,...
Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov
Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam
nové chute,...
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie
sú pravé hríby, postačia aj...
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli
uvaríme kašu. Necháme vychladnúť.
K vychladnutej...
Tvarohové placičky s česnekem
Vše na těsto dáme do mísy, promícháme a necháme asi 10 minut odpočívat. Pak těsto...
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Bryndzovníky
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru
a necháme vykysnúť kvások.
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na
rezančeky a restujeme na oleji,
osolíme a okoreníme.
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...
Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute
Slovenska cez bryndzové halušky.
V profesionálnej gastronómii sme však tejto
ikonickej lahôdke stále veľa...
Bryndzové halušky podľa mojej mamy
Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza,
lahôdková...
Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...
Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...
Zapečený květák s mozzarellou
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...
Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...
Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...
Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Chipsy s jogurtovým dipom
Tento recept je ideálny k večernému relaxu pri sledovaní futbalu, hokeja alebo dobrého filmu. Stačí...

Bravčový steak so zeleninovou oblohou
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...

Cuketové placky so slaninou
Recept z babkinej kuchárskej knižky na môj spôsob. Väčšinou sa tam neuvádza gramáž, ...

Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem
Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme,...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute,...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Tvarohové placičky s česnekem
Vše na těsto dáme do mísy, promícháme a necháme asi 10 minut odpočívat. Pak těsto...

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Bryndzovníky
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...

Šunkové rolky s bryndzovou penou
Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

Bryndzové halušky podľa mojej mamy
Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková...

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

Zapečený květák s mozzarellou
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...

Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...

Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...