Pažitka

Energia 214 KJ
Kalórie 52,0 kcal2.6%
Sacharidy 8,10 g3.52%
Tuky 0,70 g1%
* pažitka - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je pažitka

prazdny

Tuniakom plnené uhorky

Slané chuťovky

Netradičný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.

prazdny

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou

Cestoviny

Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Bezmäsité jedlá

Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

prazdny

Tvarohové placičky s česnekem

Bezmäsité jedlá

Vše na těsto dáme do mísy, promícháme a necháme asi 10 minut odpočívat. Pak těsto...

prazdny

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

Bravčové mäso

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

Bezmäsité jedlá

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...

prazdny

Šunkové rolky s bryndzovou penou

Raňajky

Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

prazdny

Bryndzové halušky podľa mojej mamy

Cestoviny

Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková...

prazdny

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska

Národné jedlá EÚ

Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Vajíčka s bylinkovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý nápad ako osviežiť svoj veľkonočný stôl

prazdny

Pizzový veniec so šunkou

Slané chuťovky

Trocha niečo iné, ale veľmi chutné a šťavnaté.

prazdny

Zapečený květák s mozzarellou

Hlavné jedlá

Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...

prazdny

Vepřová roláda

Bravčové mäso

Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...

prazdny

Tyrolské brambory

Bravčové mäso

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...

prazdny

Vegánske špaldové pirohy

Cestoviny

Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

prazdny

Voňavé pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

prazdny

Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou

Bravčové mäso

Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí...

prazdny

Galantína z kuracích stehien

Kuracie mäso

Zaujal ma recept michelinského šéfkuchára Pospíšila, ktorý občas uvarí nejakú dobrôtku s Magálovou. Možno ste...

prazdny

Sýrovo-žloutková polévka

Bezmäsité jedlá

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a rozmícháme, aby se...

prazdny

Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom

Bezmäsité jedlá

Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného...

prazdny

Zemiakové placky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Recept na zemiakové placky, jedno z tradičných jedál z kuchyne našich starých mám, pozná určite...

prazdny

Tradičné pečené zemiaky s maslom

Bezmäsité jedlá

Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Stačí zemiaky upiecť...