Debrecínsky dresing

saymona - fotkasaymona, 23. mája 2020
Debrecínsky dresing
Foto: Saymona

Milovala som debrecínsku bagetu a hlavne ten dresing v nej. Zakaždým ako sme prišli na Slovensko naša prvá zastávka bola práve na ňu. Strašne Zobraziť celý popisMilovala som debrecínsku bagetu a hlavne ten dresing v nej. Zakaždým ako sme prišli na Slovensko naša prvá zastávka bola práve na ňu. Strašne dlho som hľadala niečo, čo sa bude tomu aspoň trocha podobať, ale márne. Až nakoniec sa podarilo a tu je môj dresing.

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Majonézu, troška chilli, kvapku octu a menej ako polovicu čajovej lyžičky (skôr malú slzičku) paradajkového pretlaku zmiešame a pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku s pažítkou. Tento dresing používam do cestovinového šalátu, bagiet alebo ako dip.

Diskusia k receptu

jack
Presne aj ja som minule dcére robila,ale...niečo tomu chýbalo.Namiesto majonézy som dala tatarku a miesto pretlaku kečup.Nebolo to zlé,no nabudúce skúsim tvoj.
bembo
Môj kamarát má výrobu bagiet.Je mi nad slnko jasné,že zloženie dressingu na Debrecínsku bagetu mi dať nemôže.Už som špekuloval ako ten dressing nahradiť doma vyrobeným.skúšal som to s pikantnou paprikovou pastou.Nebol zlý,ale nebolo to ono.Skúsim teda vyskúšať tento recept.Keďže paradajky surové nejem,ani pretlak,vyskúšam to s kečupom.Ten ešte ako tak môžem.Tak to skúsim.Dúfam ,že bude lepší ako ten môj čo som skúšal.
saymona
@ bembo @ jack

Dakujem pekne za komentare. Vyskusajte a dajte vediet ci chutilo. Bembo skus dat trochu cukru vyvazi tak kyslost paradajok a ide ho tam naozaj malo skus uvidis ci to das alebo nie.

bembo
@saymona (29.5.2020 12:18)

Až vyskúšam ,dám vedieť.Jeden urobím ako si mi teraz poradila,a druhý s kečupom.
marryjane
Namiesto octu skus použiť citrónovú šťavu 🤞 bude to sviezejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia