Bryndzové slimáky fotorecept
Foto: eruska25
Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná zo salaša. Ja som upiekla kysnuté slimáky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
3 ČL |
|
1/2 kocky |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
trošku |
|
125 g |
|
100 g uvarený postrúhaný |
|
Plnka: | |
300 g |
|
130 g uvarený postrúhaný |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si dáme uvariť štvrť kilogramu zemiakov v šupke, bude nám treba aj do cesta, aj do plnky. Potom urobíme kvások (v troche vlažného mlieka s trochou cukru rozmrvíme droždie a necháme vzísť). Obe múky preosejeme, pridáme soľ, kypriaci prášok, vajíčko, postrúhaný uvarený zemiak, zvyšok vlažného mlieka, roztopené a vychladnuté maslo, prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
-
2
Cesto teraz nekysne, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na 1/2 cm a natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
-
3
Cesto s plnkou zvinieme.
-
4
Nakrájame ho na 1,5 cm hrubé kolieska.
-
5
Poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech. Teraz ich necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí potrieme vyšľahaným vajíčkom.
-
6
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15 minút.
-
7
Ponúknite sa.
Viem po nemecky tak, že by ma nepredali, konvalinky sa krásne volajú - májové zvončeky, ďakujem za túto milú informáciu, nevedela som.
To je dobrý nápad s tou bravčovou masťou a teší ma, že chutili.
Cez víkend upečené, sú výborné, dik za recept
To som rada, že chutili.
Ďakujem Ti za odozvu, som rada, že chutili.
Super ich máš, normálne si mi narobila chute.