Bryndzové slimáky
Bryndzové slimáky

Bryndzové slimáky fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 12. mája 2020
Bryndzové slimáky (fotorecept)
Foto: eruska25

Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná zo salaša. Ja som upiekla kysnuté slimáky.

20
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
300 g
3 ČL
1/2 kocky
200 ml
1 ks
1 ČL
trošku
125 g
100 g uvarený postrúhaný
Plnka:
300 g
130 g uvarený postrúhaný
1 ČL
2 PL
2 PL
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme uvariť štvrť kilogramu zemiakov v šupke, bude nám treba aj do cesta, aj do plnky. Potom urobíme kvások (v troche vlažného mlieka s trochou cukru rozmrvíme droždie a necháme vzísť). Obe múky preosejeme, pridáme soľ, kypriaci prášok, vajíčko, postrúhaný uvarený zemiak, zvyšok vlažného mlieka, roztopené a vychladnuté maslo, prilejeme kvások a vypracujeme cesto.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto teraz nekysne, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na 1/2 cm a natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto s plnkou zvinieme.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame ho na 1,5 cm hrubé kolieska.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech. Teraz ich necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí potrieme vyšľahaným vajíčkom.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15 minút.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ponúknite sa.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Velmi chutne slimaciky. A aj kyticka je viac ako symbolicka. Konvalinky su v nemcine Maiglöckchen, cize majove zvonceky.