Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne na britský spôsob fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 9. apríla 2020
Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept)
Foto: kimlo

Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal. Prečo na britský spôsob, neviem... tak to bolo prezentované na jednom videu z internetu.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
2 ks stredná
1 ks čerstvá
2 strúčiky
1 KL
1,5 KL
400 g (v konzerve)
400 ml
400 g
2 kúsky (kvalitná)
1 KL
1-2 ks
2 PL
1 KL
podľa potreby
 koriandrová, petržlenová, pažítka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji orestujeme mleté mäso do zlatohnedej farby, aby sa prebytočná tekutina a šťava odparila. Potom mäso preložíme do inej misky.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku nakrájame na drobno, taktiež cibuľu, chilli a cesnak a všetko zmiešame.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice kde sa robilo mäso, pridáme trocha oleja a túto zmes orestujeme, asi 5 minút.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 2PL rajčinového pretlaku, oregano, rímsku rascu, údenú papriku a krátko orestujeme.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mleté mäso čo sme odložili.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme drvenými rajčinami. Ja som použil konzervu 400 g.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme vývar, osolíme a dusíme asi 45-60 minút až do zhustnutia.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si horkú čokoládu, mala by byť kvalitnejšia, ja som použil túto čo mi syn priniesol z pobytu na Islande. Ale dá sa kúpiť dobrá aj u nás.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec pridáme fazuľu...

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a čokoládu...

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakoniec ešte dochutíme soľou, prípadne chilli... tú nezvyčajnú a zaujímavú chuť tam robí práve rímska rasca, presne sa hodí do tohoto receptu.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s ryžou, pečivom, alebo chlebom. Na tanieri posypeme vňaťou, v pôvodnom recepte bol uvedený koriander, ale keďže mne nechutí, použil som čerstvú pažítku.

    Chilli con carne na britský spôsob (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyborne. Dobre jedlo a pekne fotky.
Ja robim skoro tak isto, davam ale koriander :-))

Kedysi som citala, ze tradicny mexicky chilli con carne je z hovadzieho ( moze byt aj bravcove ) nakrajaneho na kocky, zelene paradajky ... a chilli.
Briti si to zjednodusili, dali mlete maso a kedze v Europe je tazko zohnat zelene paradajky, tak dali cervene.
Fazulky a kakao, to prislo az casom....
Ci to je ozaj pravda, netusim.... Pekny den prajem.
Robievam takmer rovnako, ale zatiaľ bez čokolády (použitie čokolády v mäsových jedlách je veľmi typické pre Mexiko, najmä oblasť Puebla). Rímska rasca je v tomto jedle skutočne skvelá.
Zvyčajne servírujem s ryžou a posýpkami: nadrobno nasekaná jarná cibuľka, nahrubo strúhaný syr, na pásiky nakrájaný ľadový šalát, kyslá smotana, avokádo. Kto chce, posype si niečím z ponuky alebo aj všetkým, ale bez posýpky chutí tiež výborne.
Veľmi rada tvoj recept odporúčam aj ostatným.