Grilované zemiaky v slaninke so syrovou a s mäsovou plnkou
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 10 ks väčšie |
|
| 40 plátkov |
|
| 300 g (párok, klobása, údené mäso) |
|
| 300 g (niva, čedar, môže byť aj bryndza) |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 500 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Umyté a v šupe do polomäkka uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Pozdĺžne ich rozrežeme a vnútro vydlabeme.
- 2
Nastrúhaný syr a polovicu nasekanej cibuľky zmiešame s polovicou vydlabaných zemiakov. Ochutíme korením a soľou. Údeninu najemno nakrájame, zmiešame so zvyškom cibuľky a vydlabaných zemiakov, dochutíme.
- 3
Zemiakové „lodičky“ naplníme syrovou a údeninovou zmesou a obalíme v plátkoch slaninky. Grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá. Podávame s kyslou smotanou, do ktorej sme pridali nakrájanú nasekanú pažítku.
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu