Šošovicový šaát
Šošovicový šaát

Šalát z červenej šošovice s batatmi a tofu

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
Šalát z červenej šošovice s batatmi a tofu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
1 ks väčšia
2 strúčiky
2-3 ks
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bataty uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tofu necháme cez noc v chladničke namarinovať v sójovej omáčke, nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji.

  2. 2

    Cesnak pokrájame na jemné plátky a kapiu na malé kocky a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Pridáme červenú šošovicu, podlejeme asi 500 ml vody a cca 2 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme 15 minút postáť (šošovica nesmie stratiť farbu a musí ostať chrumkavá, nerozvarená). Do vychladnutej šošovice pridáme nakrájanú pažítku, koriandrovú vňať, soľ, balzamikový ocot a jemne premiešame.

  3. 3

    Šošovicový šalát podávame s uvarenými batatmi a opečeným tofu.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Tento způsob úpravy červenej šošovice musím vyzkoušet. Zní to lákavě.