Šalát z červenej šošovice s batatmi a tofu
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 29. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bataty uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tofu necháme cez noc v chladničke namarinovať v sójovej omáčke, nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji.
- 2
Cesnak pokrájame na jemné plátky a kapiu na malé kocky a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Pridáme červenú šošovicu, podlejeme asi 500 ml vody a cca 2 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme 15 minút postáť (šošovica nesmie stratiť farbu a musí ostať chrumkavá, nerozvarená). Do vychladnutej šošovice pridáme nakrájanú pažítku, koriandrovú vňať, soľ, balzamikový ocot a jemne premiešame.
- 3
Šošovicový šalát podávame s uvarenými batatmi a opečeným tofu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu