Recepty, kde je parmezán
Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Lahodné krémové mrkvové rizoto
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme ryžu, opražíme...
Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros
Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...
Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...
Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...
Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom....
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky.
Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ.
Primiešame múku, ...
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme
ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“
pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Brokolicová polievka po mojom
Toto je môj recept na rýchlu a
jednoduchú brokolicovú polievku.
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...
Špagety carbonara à la Bogar
Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom
hrnci roztopíme polovičku...
Jednoduchá zmes na špagety
Špagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým
mäskom....
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“
chrenu....
Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...
Špargľové rizoto podľa Jany Hubinskej
Skvelé jarné rizoto od herečky a speváčky Jany Hubinskej je plné chuti a vône a rozhodne stojí...
Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Lahodné krémové mrkvové rizoto
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme ryžu, opražíme...
Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros
Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...
Špagety s ricottovou omáčkou a rukolou
Na „staré kolená“ som prišiel na „šmak“ červenej cibuli, stonkovému zeleru, roma šalátu a dnes...
Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...
Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom....
Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, ...
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou
V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Brokolicová polievka po mojom
Toto je môj recept na rýchlu a jednoduchú brokolicovú polievku.
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...
Špagety carbonara à la Bogar
Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví.....
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...
Jednoduchá zmes na špagety
Špagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým mäskom....
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....
Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...
Špargľové rizoto podľa Jany Hubinskej
Skvelé jarné rizoto od herečky a speváčky Jany Hubinskej je plné chuti a vône a rozhodne stojí...