Paradajkové cestoviny s vodkou
Foto: luslyy
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a je za chvíľku hotový.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Po uvarení si z "cestovinovej vody" odložíme asi cca 250 ml a potom cestoviny scedíme.
- 2
Na panvicu nalejeme trošku olivového oleja, zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, smažíme do sklovita. K nej potom pridáme paradajkovú pastu a zmiešame s cibuľou, dusíme cca 5 minút. Pridáme 2 PL vodky a 1 kelímok smotany na šľahanie. Všetko spolu zamiešame, aby sa omáčka spojila do krémovej konzistencie.
- 3
Do omáčky pridáme soľ, čierne korenie mleté a chilli vločky. Všetko dobre zamiešame dokopy. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Do omáčky pridáme 100 g nastrúhaného parmezánu a tiež miešame, kým sa väčšina nerozpustí. Následne pridáme odloženú "cestovinovú vodu" a miešame kým sa všetko nespojí a zvyšok syra nerozpustí.
- 4
Na záver už len do omáčky dáme cestoviny, zamiešame a môžeme podávať :) Pri servírovaní na vrch ešte môžeme nasypať trošku parmezánu a nadrobno nasekanú bazalku a k tomu určite aj nejaký pohár dobrého bieleho polosuchého vína :)
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu