Špenátový koláč z lístkového cesta
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme cesto, vložíme do okrúhlej tortovej formy (priemer 26 cm) a vyformujeme tak, aby malo asi 2 cm vysoké okraje. Následne naň rozprestrieme papier na pečenie a posypeme suchou fazuľou. Formu s cestom vložíme na 12 minút piecť do rúry, vyhriatej na 200 stupňov. Po upečení papier s fazuľou odstránime a cesto necháme vychladnúť.
- 2
Na panvici speníme na oleji nakrájanú šalotku, pridáme nasekaný cesnak, špenát a dusíme asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme, pridáme mlieko a minútu varíme.
- 3
Do vyššej nádoby vlejeme smotanu, pridáme vajcia, syry a špenátovú zmes. Rozmixujeme ponorným mixérom. Zmes mixujeme len dovtedy, kým nerozbijeme veľké kusy špenátu, to znamená, že stačí len párkrát stlačiť gombík mixéra.
- 4
Zmes nalejeme na vychladnuté predpečené cesto. Pečieme 30 – 40 minút v rúre vyhriatej na asi 170 stupňov. Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame.
Tiež Špenátový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu