Párty tyčinky z krémového tvarohu s parmezánom
Foto: lemonova
Myslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, keď mama omylom kúpila krémový tvaroh namiesto klasického hrudkovitého a Zobraziť celý popisMyslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, keď mama omylom kúpila krémový tvaroh namiesto klasického hrudkovitého a mne napadlo, že by sa s ním mohlo dobre pracovať. Opäť vznikol veľmi rýchly a jednoduchý recept pre tých najčerstvejších začiatočníkov :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo, tvaroh, múku, soľ a rascu dajte do väčšej misy a vypracujte cesto. Bude veľmi lepivé, vôbec sa toho nebojte, tak to má byť. Múku naviac neprisýpajte :-) Cesto odložte aspoň na hodinku a pol do chladu. Uvidíte, že potom sa vám s ním už bude dobre pracovať.
- 2
Cesto vyvaľkajte na tenký plát. Ešte dobre podsýpajte. Môžete z neho vykrajovať aj tvary, alebo ho narežte na dlhšie tyčinky. Cesto narastie do výšky, objem nezväčší do šírky, takže tyčinky môžete na plech klásť relatívne blízko jednu vedľa druhej. Nešetrite s parmezánom a poriadne ich ním posypte. Odporúčam piecť na papieri na pečenie cca 15 minút na 180 °C.
- 3
Tyčinky vám vydržia veľmi dlho. Odporúčam skladovať ich napr. v papierovej krabici na mieste, kde hlavne nenaberú vlhkosť. Dobrú chuť :-)
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Musím povedať, že sú zatiaľ dobré - ale nesmú nabrať rýchlo vlhkosť, to je fakt, lebo majú podobnú konzistenciu ako lístkové cesto, tam je to podobné.