Slané tyčinky
Slané tyčinky

Párty tyčinky z krémového tvarohu s parmezánom

lemonova - fotkalemonova, 26. decembra 2021
Párty tyčinky z krémového tvarohu s parmezánom
Foto: lemonova

Myslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, keď mama omylom kúpila krémový tvaroh namiesto klasického hrudkovitého a Zobraziť celý popisMyslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, keď mama omylom kúpila krémový tvaroh namiesto klasického hrudkovitého a mne napadlo, že by sa s ním mohlo dobre pracovať. Opäť vznikol veľmi rýchly a jednoduchý recept pre tých najčerstvejších začiatočníkov :-)

120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1/2 ČL
podľa chuti
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Maslo, tvaroh, múku, soľ a rascu dajte do väčšej misy a vypracujte cesto. Bude veľmi lepivé, vôbec sa toho nebojte, tak to má byť. Múku naviac neprisýpajte :-) Cesto odložte aspoň na hodinku a pol do chladu. Uvidíte, že potom sa vám s ním už bude dobre pracovať.

  2. 2

    Cesto vyvaľkajte na tenký plát. Ešte dobre podsýpajte. Môžete z neho vykrajovať aj tvary, alebo ho narežte na dlhšie tyčinky. Cesto narastie do výšky, objem nezväčší do šírky, takže tyčinky môžete na plech klásť relatívne blízko jednu vedľa druhej. Nešetrite s parmezánom a poriadne ich ním posypte. Odporúčam piecť na papieri na pečenie cca 15 minút na 180 °C.

  3. 3

    Tyčinky vám vydržia veľmi dlho. Odporúčam skladovať ich napr. v papierovej krabici na mieste, kde hlavne nenaberú vlhkosť. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

ivan14
Tohle těsto (1:1:1) už patří mezi klasická, pracuju s ním také. Ale mám zkušenost, že rychle stárne - pečivo je nejlepší ihned, maximálně druhý den k snídani, pak už to není ono.
lemonova
@ivan14 (27.12.2021 12:09)

Musím povedať, že sú zatiaľ dobré - ale nesmú nabrať rýchlo vlhkosť, to je fakt, lebo majú podobnú konzistenciu ako lístkové cesto, tam je to podobné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia