Výborné cuketové cestoviny. Najlepšie sú s domácim pestom no aj s kupovaným vám budú určite chutiť. Alebo môžete recept ozvláštniť a vymeniť bazalkové Zobraziť celý popisVýborné cuketové cestoviny. Najlepšie sú s domácim pestom no aj s kupovaným vám budú určite chutiť. Alebo môžete recept ozvláštniť a vymeniť bazalkové pesto za to s medvedím cesnakom alebo petržlenom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci necháme zovrieť vodu na cestoviny, ktorú dobre osolíme, aby boli cestoviny chutné. Cestoviny (odporúčam krátke - penne, fusilli, farfalle, makaróny,...) pridáme do vriacej vody a varíme, kým nebudú al dente.
- 2
Nakrájame cibuľu a cesnak, cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Mozzarellu a sušené paradajky nakrájame na malé kúsky.
- 3
Cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme cesnak a o chvíľu aj cuketu, osolíme a okoreníme.
- 4
Cuketu smažíme dokým sa nevyparí väčšina vody. K cukete pridáme pesto a chvíľu povaríme. Primiešame aj strúhaný parmezán a poriadne premiešame kým sa nerozpustí a prestaneme variť.
- 5
Primiešame hotové cestoviny, mozzarellu a sušené paradajky. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu