Bravčová panenka
Bravčová panenka

Piccata milanese

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 18. februára 2022
Piccata milanese
Foto: Nebíčko v papuľke
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Omáčka:
2 PL
3 ks
1 hrnček
6 ks
2 PL
zväzok (čerstvá)
Mäso:
500-600 g (alebo mäsa z teľacieho stehna)
6 PL
 čerstvé
 čerstvá
Cestíčko:
4 ks
podľa potreby
100 g
Príloha:
400 g
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Omáčka: Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku a pokrájané ošúpané paradajky bez stredov. Zalejeme bielym vínom, necháme ho varom odpariť, okoreníme, trošku osolíme. Pokvapkáme balzamikovým octom a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria (asi 30 minút). Neskôr môžeme ešte pridať trošku balzamikového octu, dochutiť soľou a korením. Úplne na záver pridáme pokrájané listy bazalky alebo iné čerstvé bylinky, napr. ligurček.

  2. 2

    Mäso: Mäso nakrájame na plátky, zľahka naklepeme (najlepšie cez fóliu), okoreníme. Posypeme nasekaným oreganom a bazalkou, plátky naukladáme na seba, tým sa bylinky dostanú aj na druhú stranu mäsa.

  3. 3

    Pripravíme cestíčko - múku rozmiešame s vajcami, osolíme, pristrúhame parmezán. Plátky mäsa obalíme najskôr v múke, potom v cestíčku. Následne pomaly opekáme v oleji na panvici.

  4. 4

    Pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji dozlatista. Pridáme nasekanú cibuľu a rozmarín a ešte trošku restujeme. Dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Servírujeme tak, že na tanier dáme trochu omáčky, na ňu dáme mäso, okraje taniera po kvapkáme balzamikovým octom a posypeme ešte strúhaným parmezánom. Potom ozdobíme čerstvými bylinkami. Pridáme zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia