Piccata milanese
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 18. februára 2022
Foto: Nebíčko v papuľke
porcie
príprava
Suroviny
Omáčka: | |
2 PL |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
6 ks |
|
2 PL |
|
zväzok (čerstvá) |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
500-600 g (alebo mäsa z teľacieho stehna) |
|
6 PL |
|
čerstvé |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
Cestíčko: | |
4 ks |
|
podľa potreby |
|
100 g |
|
|
|
Príloha: | |
400 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Omáčka: Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku a pokrájané ošúpané paradajky bez stredov. Zalejeme bielym vínom, necháme ho varom odpariť, okoreníme, trošku osolíme. Pokvapkáme balzamikovým octom a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria (asi 30 minút). Neskôr môžeme ešte pridať trošku balzamikového octu, dochutiť soľou a korením. Úplne na záver pridáme pokrájané listy bazalky alebo iné čerstvé bylinky, napr. ligurček.
- 2
Mäso: Mäso nakrájame na plátky, zľahka naklepeme (najlepšie cez fóliu), okoreníme. Posypeme nasekaným oreganom a bazalkou, plátky naukladáme na seba, tým sa bylinky dostanú aj na druhú stranu mäsa.
- 3
Pripravíme cestíčko - múku rozmiešame s vajcami, osolíme, pristrúhame parmezán. Plátky mäsa obalíme najskôr v múke, potom v cestíčku. Následne pomaly opekáme v oleji na panvici.
- 4
Pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji dozlatista. Pridáme nasekanú cibuľu a rozmarín a ešte trošku restujeme. Dochutíme soľou a korením.
- 5
Servírujeme tak, že na tanier dáme trochu omáčky, na ňu dáme mäso, okraje taniera po kvapkáme balzamikovým octom a posypeme ešte strúhaným parmezánom. Potom ozdobíme čerstvými bylinkami. Pridáme zemiaky.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu