Letná minestrone polievka
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 2. augusta 2021
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 2. augusta 2021

Foto: Viki Sisáková
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 4 stonky |
|
| 1 ks menší |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 2 hrste |
|
| 2 vetvičky |
|
| 100 ml |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 l |
|
| 3 ks |
|
| 50 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vopred cez noc namočenú fazuľu dáme do čistej vody a uvaríme domäkka.
- 2
Na rozohriaty olej dáme roztlačený cesnak, krátko orestujeme, dáme pozor, aby nezhorkol. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, lístky tymianu a na kocky nakrájaný stopkový zeler. Päť minút restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list a na drobno nakrájaný pór. Premiešame a zalejeme vývarom.
- 3
Polievku varíme dovtedy, kým nie je mrkva na 70 percent mäkká. Keď je skoro hotová, pridáme hrášok a na malé kocky nakrájaný kel a uvarenú fazuľu. Necháme zovrieť a ešte krátko povaríme, asi 2–3 minúty. Polievku dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu