Morčacia roláda
Morčacia roláda

Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 12. marca 2022
Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami
Foto: Zuzana Sisáková
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
200 g
1 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia narežeme a roztvoríme ako knihu. Mierne naklepeme, z obidvoch strán osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Sušené paradajky s olivovým olejom rozmixujeme, aby vznikla pasta, pridáme lyžicu strúhaného parmezánu. Ak treba, pridáme ešte trochu oleja. Zmes navrstvíme na rozložené mäso a zvinieme.

  3. 3

    Roládu pokvapkáme olejom, zabalíme do papiera na pečenie a potom do alobalu, konce dobre uzatvoríme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 35 minút.

  4. 4

    Podávame napríklad so zemiakovým pyré a s bazalkovými či so špenátovými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia