Morčacia roláda plnená sušenými paradajkami
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 12. marca 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 12. marca 2022
Foto: Zuzana Sisáková
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie prsia narežeme a roztvoríme ako knihu. Mierne naklepeme, z obidvoch strán osolíme a okoreníme.
- 2
Sušené paradajky s olivovým olejom rozmixujeme, aby vznikla pasta, pridáme lyžicu strúhaného parmezánu. Ak treba, pridáme ešte trochu oleja. Zmes navrstvíme na rozložené mäso a zvinieme.
- 3
Roládu pokvapkáme olejom, zabalíme do papiera na pečenie a potom do alobalu, konce dobre uzatvoríme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch 35 minút.
- 4
Podávame napríklad so zemiakovým pyré a s bazalkovými či so špenátovými lístkami.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu