Olej

Energia 3636 KJ
Kalórie 887,0 kcal44.35%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 98,20 g140.29%
* olej - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je olej

prazdny

Spišské zemiaky

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

prazdny

Pirohy plnené mäsom

Hlavné jedlá

Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...

prazdny

Špenátové halušky

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

prazdny

Lievance s jablkami

Dezerty

Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

prazdny

Šúľance

Dezerty

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto....

prazdny

Kurča po gazdovsky

Kuracie mäso

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

prazdny

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami

Hlavné jedlá

Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

prazdny

Zajac na paprike

Hlavné jedlá

Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Zemiaková placka plnená mäsom

Hlavné jedlá

Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.

prazdny

Hovädzie srdce na smotane

Hovädzie mäso

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.

prazdny

Roštenka v uhorkovej omáčke

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...

prazdny

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom

Hovädzie mäso

Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

prazdny

Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na troške oleja zo...

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

prazdny

Francúzske špagety

Hovädzie mäso

Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...

prazdny

Brokolicovo– cestovinová dúha

Bravčové mäso

Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

prazdny

Špenátové halušky so syrom

Cestoviny

Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Zapekané špagety s mäsovými guľkami

Bravčové mäso

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

prazdny

Zapekané makaróny v syrovom kréme

Cestoviny

Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame...

prazdny

Cestoviny so špenátom

Cestoviny

Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

prazdny

Lasagne s tvarohom a špenátom

Cestoviny

Špenát podusíme a odparíme z neho čo najviac vody. Podusený špenát osolíme a okoreníme. V...

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

prazdny

Cestoviny „šakalí dych“

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

prazdny

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny

Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...

prazdny

Farebné cestoviny so salámovou omáčkou

Cestoviny

Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.

prazdny

Cestoviny s hríbmi a kukuricou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

prazdny

Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi

Kuracie mäso

Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

prazdny

Vrtuľky s krabiou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

prazdny

Cestoviny „Carbonicelli“

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

prazdny

Vývar s restovanou zeleninou

Kuracie mäso

Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave