Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 KL
1 KL
1 PL
1 ks
150 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán.

  2. 2

    V oleji po opekaní rozpustíme maslo, speníme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, zalejeme vínom a podusíme. Do základu vložíme rebierka, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme domäkka.

  3. 3

    Pri podávaní rebierka polejeme šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia