4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú teplotu, bažanta opečieme na hnedo a dáme pri nízkej teplote piecť s vývarom a vínom. Hríby očistíme, pokrájame na malé kúsky, 2 PL masla speníme a hríby 4 minúty mierne restujeme.
- 2
Bažanta vyberieme, upravíme a prikryjeme. Maizenu rozmiešame so smotanou a necháme zovrieť so šťavou z výpeku. Huby a cibuľu zohrejeme v omáčke a podľa potreby dochutíme.
- 3
Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu