Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi chutné. Máme ich veľmi radi.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistíme zemiaky, pokrájame na kocky, osolíme a dáme variť. Vnútro šampiňónov vydlabeme, pridáme k orestovanej cibuľke, ktorú si medzitým pripravíme. Chvíľu dusíme, potom pridáme na kocky nakrájanú šunku a neskôr pridáme aj bambino.
- 2
Touto zmesou po vychladnutí plníme hlavičky šampiňónov. Uvarené zemiaky dáme na plech a zapekáme ich cca 20 minút. Vytiahneme z rúry, polejeme kyslou smotanou a zakryjeme naplnenými hlávkami šampiňónov. Dáme ďalej zapiecť na cca 20-25 min. Pred dopečením môžeme posypať strúhaným eidamom.
- 3
Toto jedlo servírujeme napríklad s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu