Zapekané šampiňóny

vanilka26 - fotkavanilka26, 1. októbra 2009

Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi chutné. Máme ich veľmi radi.

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 - 1000 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky, pokrájame na kocky, osolíme a dáme variť. Vnútro šampiňónov vydlabeme, pridáme k orestovanej cibuľke, ktorú si medzitým pripravíme. Chvíľu dusíme, potom pridáme na kocky nakrájanú šunku a neskôr pridáme aj bambino.

  2. 2

    Touto zmesou po vychladnutí plníme hlavičky šampiňónov. Uvarené zemiaky dáme na plech a zapekáme ich cca 20 minút. Vytiahneme z rúry, polejeme kyslou smotanou a zakryjeme naplnenými hlávkami šampiňónov. Dáme ďalej zapiecť na cca 20-25 min. Pred dopečením môžeme posypať strúhaným eidamom.

  3. 3

    Toto jedlo servírujeme napríklad s kyslou uhorkou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jamik
Toto jedlo je naozaj jednoducho skvelé!!!!Ešte teraz po ňom fučím. :)
hubata
veru výborné, hríby môžem za každých okolností aj o polnoci!
bobina
toto jedlo som pred niekolkymi rokmi vydela ako ho na markize pripravovala pani Eva Cerna recept ma zaujal a tak ho robim je fakt super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia