Pamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov dozadu a žiaľ som natrafila na sakramensky štipľavú papriku (čiže Zobraziť celý popisPamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov dozadu a žiaľ som natrafila na sakramensky štipľavú papriku (čiže to bude veľmi vhodné pre milovníkov "čípeš jedál").
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie bude, ak si spravíte najprv nálev. Je veľmi jednoduchý: Z oleja, octu a pretlačeného cesnaku spravíte nálev a to tak, že to iba jednoducho spolu zmiešate. Nalejte si to všetko na plytký tanier, aby sa vám tam tie papriky pohodlne namáčali. Ak máte radi ostrejšie jedlá, cesnaku môžete pridať. Ak máte radi kyslejšie chute, môžete pridať octu. Na záver to nezabudnite poriadne, ale naozaj PORIADNE zasoliť. Treba to občas aj koštovať, či je to podľa vášho gusta. A môžeme ísť na to hlavné :)
- 2
Zelenú papriku (navyberajte si rovnú, nepokrútenú, aby sa rovnomerne upiekla) položte na rozhorúčené platne na sporáku (to sú také, kde sa robia napr. lokše). Je dobré, keď je paprika ešte mokrá. Ak vám tam začne pišťať a tancovať, nezľaknite sa. Počas pečenia papriky obracajte z každej strany, až dokým je paprika celá tmavo-hnedá až slabo čierna. Takto upečenú papriku dajte pod studenú vodu, aby ste sa nepopálili. Túto upečenú šupku veľmi opatrne zošúpte dolu, aby sa vám paprika nepotrhala. Papriku trošku opláchnite od upečených zbytkov a namočte do nálevu. V ňom môžete ešte papriku nechať aspoň 20 min. nech sa to fajne užerie.
- 3
Keď vám už slinky budú stekať po brade, kľudne si preložte papriku na tanierik, dajte si trošku aj z nálevu a nezabudnite na cesnak. Najlepšie si to vychutnáte, ak si budete ukrajovať príborom a ako prílohu odporúčam chlebík. Na úplný záver: Dobrú chuť a nech vám padne na úžitok! Budem veľmi rada, ak sa so skúsenosti podelíte so mnou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(tie čudné znaky tam majú byť :-)