Jemná bábovka

jankakrizanka - bez fotkyjankakrizanka, 3. októbra 2009

Lahodné občerstvenie, jemná bábovka ku kávičke, ku čaju, pri posedení s priateľmi.

30 minút
príprava
30 minút
na 150-180 °C

Suroviny

30 dkg
30 dkg
1 ks
1/2 ks
1,5 dcl
1,5 dcl
6 ks




Postup

  1. 1

    Cukor práškový, cukor vanilkový a žĺtka zo 6 vajec dobre vymiešame do penista.

  2. 2

    Pridáme vodu - miešame a pomaly pridávame olej.

  3. 3

    V múke zamiešame prášok do pečiva, potom múku aj s vyšľahanými bielkami pridáme do misy a veľmi opatrne to všetko zmiešame.

  4. 4

    Túto zmes nalejeme do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy.

Diskusia k receptu