Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené a ošúpané zemiaky zomelieme, pridáme soľ, vajcia, múku, krupicu a vypracujeme tvrdšie cesto. Rozdelíme ho na rovnaké kúsky, tie naplníme na kocky pokrájaným údeným mäsom a vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme 15 minút.
- 2
Uvarené knedle vyberieme, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorou knedle polejeme.
- 3
Podávame s dusenou kyslou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
80 g vajcia - a čo ak mám tri po 30 g?
...
3.vajcia -skôr by mal byť počet kusov.4.zemiaky sa dajú aj na jemno nastrúhať.5.množstvá ? sú rôzne druhy zemiakov a tie prijmú rôzne množstvo múky a krupice.Recept nie je jednoduchý,je len jednoducho napísaný,ten kto má skúsenosť so zemiakovým cestom,dobre vie čo týmto všetkým chcem povedať.Nepoučujem,ale snáď sa rada niekomu zíde, súhlasím s "tothkou",pomleté mäso sa lepšie formuje,ako nakrájané na kocky.