Špenátová roláda

acar - bez fotkyacar, 3. októbra 2009
Špenátová roláda
Foto: acar

Toto jedlo patrí medzi naše obľúbené pri rôznych oslavách.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 ks
120 g
1 strúčik
1/2 lyžičky
125 g
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Do špenátu vmiešame 3 žĺtky a polohrubú múku. Ochutíme pretlačeným cesnakom a osolíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom ho ešte teplé zvinieme aj s papierom.

  2. 2

    Plnka: Vajce uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom. Vychladnuté vajce pokrájame na drobno a spolu s posekanou cibuľou pridáme k maslovo-syrovej zmesi. Všetko dobre premiešame a osolíme.

  3. 3

    Rolku po vychladnutí rozmotáme, papier stiahneme a cesto natrieme plnkou. Opatrne zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Krájame ako roládu.

Diskusia k receptu

bodura
tento recept mi vyhovuje, dúfam,že sa mi to cesto podarí.Teším sa na jeho chuť,vyzerá dobre,aj brat,ktorý je na návšteve sa nato teší. Ďakujem,ked nezabudnem,určite napíšem ako chutila.
acar
Je to jednoduchy recept, urcite sa podari :o). Nam tato rolada velmi chuti, som zvedava ako chutila Vam. Jana
maria263
ahoj, len teraz som sa registrovala a toto bude teda môj prvý recept čo odtiaľto vyskúšam...dúfam,že sa mi podarí. Pridám si ho do kuchárskej knihy ak môžem. ďakujem.
babucka
VYSKUSANE,LAHKE ALE HLAVNE CHUTNE HOCI SOM SPENAT NEMUSELA




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia