Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL
30 g
3 zrnká
2 zrnká
100 ml
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho opražíme z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovú zeleninu, koreniny, bobkový list, bujón, víno, podlejeme asi 250 ml vody a dusíme 30 – 35 minút.

  2. 2

    Mäkké mäso vyberieme a dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, pridáme brusnice a povaríme. Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými knedličkami, knedľou alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
mipa
vyzera to fajn, ale skoro vsetky recepty so zverinou a korenovou zeleninou nakoniec vystrelia ako omacka na svieckovu na smotane




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia