Recepty, kde je l
Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...
Vláčne jogurtové muffiny s čerešňami
Nadýchané, jemné muffiny pripravené z gréckeho jogurtu....
Vločkovo-čokoládový pohár s chia semienkami na raňajky
Ovsené vločky sú mojou každodennou potravinou....
Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...
Kakaová roláda s čokoládovým krémom a ríbezľovým džemom
Kakaová roláda, plnená ríbezľovým džemom a čokoládovým krémom, ktorý vytvára efekt stromovej kôry.
Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou
Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní....
Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou
Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne....
Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....
Perníkové rezy s gaštanovým pyré a cmarovým poťahom
Voňavý perníkový korpus je základom tejto dobroty.
Tekvicové ratatouille
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice
hokkaido....
Placky z cvikly a kyslej kapusty
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo....
Pšenová kaša s makom a banánom
Pšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často....
Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....
Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky
Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády....
Bylinkové zemiaky s batatmi, syrom a tekvicovým olejom
K týmto zemiakom netreba nič viac....

Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...

Vláčne jogurtové muffiny s čerešňami
Nadýchané, jemné muffiny pripravené z gréckeho jogurtu....

Vločkovo-čokoládový pohár s chia semienkami na raňajky
Ovsené vločky sú mojou každodennou potravinou....

Krupica s pudingom
Z mlieka odlejem 3-4 dl do vyššej nádoby a vmiešam do neho krupicu aj puding. Nechám...

Kakaová roláda s čokoládovým krémom a ríbezľovým džemom
Kakaová roláda, plnená ríbezľovým džemom a čokoládovým krémom, ktorý vytvára efekt stromovej kôry.

Chutné ovsené štvorce s jablkom a škoricou
Tieto štvorce sú skutočne veľmi "jedlé" a v chladničke vydržia vláčne aj niekoľko dní....

Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou
Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne....

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Perníkové rezy s gaštanovým pyré a cmarovým poťahom
Voňavý perníkový korpus je základom tejto dobroty.

Tekvicové ratatouille
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....
Krémové tekvicové rizoto z bezlepkovej slovenskej ryže
Naša záhradka už síce zíva prázdnotou, no v pivnici sa stále ukrýva bohatá úroda – napríklad aj krásne oranžové tekvice hokkaido....

Placky z cvikly a kyslej kapusty
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo....

Pšenová kaša s makom a banánom
Pšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často....

Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....
Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky
Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády....

Bylinkové zemiaky s batatmi, syrom a tekvicovým olejom
K týmto zemiakom netreba nič viac....
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje