Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny.
- 2
Cesto nakrájame ako tortu na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. V miske zmiešame kyslú smotanu s horčicou, medom, kôprom a lososom.
- 3
Ochutíme soľou a korením. Na každý trojuholník cesta dáme do stredu kôpku smotanovej zmesi a zo širšej strany stočíme do rožkov.
- 4
Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypeme sezamom.
- 5
Croissanty pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C dozlatista. Pečivo necháme krátko vychladnúť a podávame najlepšie čerstvé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu