Pikantné croissanty

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009

Suroviny

225 g
50 g
1 KL
1 KL
1 KL
150 g
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny.

  2. 2

    Cesto nakrájame ako tortu na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. V miske zmiešame kyslú smotanu s horčicou, medom, kôprom a lososom.

  3. 3

    Ochutíme soľou a korením. Na každý trojuholník cesta dáme do stredu kôpku smotanovej zmesi a zo širšej strany stočíme do rožkov.

  4. 4

    Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypeme sezamom.

  5. 5

    Croissanty pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C dozlatista. Pečivo necháme krátko vychladnúť a podávame najlepšie čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia