Kuracie prsia na provensalskom korení

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a potom asi pol hrste provensalského korenia (zmes aromatických bylín). Zamiešame a asi pol minúty opražíme. Potom k tomu pridáme nakrájané prsia, restujeme, a keď sú na povrchu upečené, zalejeme trochou vody.

  2. 2

    Na slabšom ohni dusíme ešte asi 20 minút – kým nie sú hotové. Podľa fantázie môžeme počas dusenia pridať čierne, grilovacie, karí, čili alebo iné korenie, trošku horčice alebo ešte pridať provensalskú zmes.

  3. 3

    Pri dusení nám vznikne veľmi chutná šťava, ktorú potom použijeme na poliatie zemiakov alebo ryže.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia