4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a potom asi pol hrste provensalského korenia (zmes aromatických bylín). Zamiešame a asi pol minúty opražíme. Potom k tomu pridáme nakrájané prsia, restujeme, a keď sú na povrchu upečené, zalejeme trochou vody.
- 2
Na slabšom ohni dusíme ešte asi 20 minút – kým nie sú hotové. Podľa fantázie môžeme počas dusenia pridať čierne, grilovacie, karí, čili alebo iné korenie, trošku horčice alebo ešte pridať provensalskú zmes.
- 3
Pri dusení nám vznikne veľmi chutná šťava, ktorú potom použijeme na poliatie zemiakov alebo ryže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu