Recepty, kde je droždie
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...
Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....
Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva....
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na
pizza cesto. Skúšal som...
Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.
Jemné tvarohové koláče
Výborné kysnuté koláče, ktoré už svojim vzhľadom lákajú na ochutnanie....
Fantasticky vláčne kakaovo-anízové osie hniezda
Najlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z
kombinácie kakaa a anízu....
Jemné šľahačkové záviny
Kysnuté záviny starých mám, ktoré môžu byť aj na vašom
stole. Nenáročná príprava prekvapí aj...
Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....
Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......
Mäkučké bezlepkové briošky
Naše mäkučké bezlepkové briošky vás ohúria, verte nám. Neskutočne nadýchané a mäkké pečivká bez lepku si môžete upiecť
kedykoľvek....
Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme
v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce,
nastrúhanú...
Bezlepkový makovo-višňový závin
Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť...
Domáce pletenky
Domáce pečivo je vždy lepšie než z obchodu. Nelíši sa len chuťou, ale aj kvalitou...
Parené buchty s kakaom
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.
Bezlepkové oškvarkové pagáče
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10...
Moje fašiangové šišky z tvarohového cesta
Šišky zvonku chrumkavé a vo vnútri
mäkučké. Ideálny čas na ich prípravu.
Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....

Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....

Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.

Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....

Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....

Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...

Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....

Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva....

Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.

Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som...

Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.

Jemné tvarohové koláče
Výborné kysnuté koláče, ktoré už svojim vzhľadom lákajú na ochutnanie....

Fantasticky vláčne kakaovo-anízové osie hniezda
Najlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z kombinácie kakaa a anízu....

Jemné šľahačkové záviny
Kysnuté záviny starých mám, ktoré môžu byť aj na vašom stole. Nenáročná príprava prekvapí aj...

Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......

Mäkučké bezlepkové briošky
Naše mäkučké bezlepkové briošky vás ohúria, verte nám. Neskutočne nadýchané a mäkké pečivká bez lepku si môžete upiecť kedykoľvek....

Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce, nastrúhanú...

Bezlepkový makovo-višňový závin
Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť...

Domáce pletenky
Domáce pečivo je vždy lepšie než z obchodu. Nelíši sa len chuťou, ale aj kvalitou...

Parené buchty s kakaom
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.

Bezlepkové oškvarkové pagáče
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10...

Moje fašiangové šišky z tvarohového cesta
Šišky zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkučké. Ideálny čas na ich prípravu.

Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....