Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou fotorecept
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 10 g |  | 
| 175 g |  | 
| 30 g |  | 
| 125 g |  | 
| 125 g |  | 
| štipka |  | 
| 25 ml |  | 
| 1 ČL nastrúhaná |  | 
| 1 PL |  | 
| Na krém: | |
| 500 ml |  | 
| 2 ks |  | 
| 90 g |  | 
| 25 g |  | 
| z 1 citróna |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť. Zatiaľ zmiešame múku, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a olej. Kvások po 10 minútach pridáme k múčnej zmesi a miesime asi 5 minút. Pripravené cesto posypeme múkou a necháme vykysnúť 45 minút.   
- 
                                                    2
                                                    Po vykysnutí z cesta naolejovanými rukami vytvarujeme valček, z ktorého krájame malé buchtičky. Buchtičky ešte vytvarujeme a jednu vedľa druhej ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.   
- 
                                                    3
                                                    Necháme podkysnúť 10 minút.   
- 
                                                    4
                                                    Buchtičky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút.   
- 
                                                    5
                                                    Krém pripravíme tak, že v malom množstve mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru. V rajnici zmiešame zvyšné mlieko s cukrom, zohrejeme a do zohriateho mlieka pridáme zmes prášku a žĺtkov. Varíme a miešame do zhustnutia. Upečené dukátové buchtičky podávame s citrónovým krémom, flambovanou hruškou, figou a physalisom. Na záver poprášime práškovým cukrom.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu