Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou
Foto: valina
Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.
30
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 kocka |
|
300 ml |
|
50 ml |
|
Navrch: | |
500 g vykôstkované |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
Posýpky: | |
125 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Medzi tým preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec aj vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Cesto necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
- 2
Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech (30x40 cm) a necháme ho ešte 10-15 minút podkysnúť.
- 3
Potom krížom poukladáme slivky a medzi to tvaroh, ktorý sme vymiešali s vajíčkom, cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 4
Nakoniec si pripravíme mrveničku z masla, krupice, kryštálového a škoricového cukru a nadrobíme na celý koláč.
- 5
Pečieme pri 200 °C 30 minút.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu