Škoricová brioška z listového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Určite mi dáte za pravdu, že briošky v akejkoľvek podobe sú fajnové a táto zvlášť!
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
150 ml |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
3 PL |
|
1,5 ČL |
|
3 ks |
|
100 g mäkké |
|
250 g |
|
250 g |
|
Na zabalenie do cesta: | |
250 g |
|
Na sirup: | |
3 PL |
|
trocha |
|
Na posypanie: | |
2 bal. |
|
Postup
-
1
Používam pomocníka na vyhnetenie. V mlieku rozmrvím droždie, pridám cukor, soľ a začnem hniesť. Postupne pridám obidve múky a rozšľahané vajcia. Nakoniec mäkké maslo a cesto nechám hniesť 10-12 minút. Keď je cesto dohladka vyhnetené, zakryjem a nechám asi 1 hodinu kysnúť.
-
2
Potom cesto vyberieme na dosku, jemne ho prehnetieme. Potom cesto roztlačíme a do cesta zabalíme mäkké maslo.
-
3
Cesto rozvaľkáme, zložíme do obálky a necháme odpočívať 20 minút zakryté a takto postup opakujeme ešte 2x.Takto pripravené cesto necháme odpočívať približne asi 1 hodinu.
-
4
Medzitým z vody a cukru uvaríme sirup.
-
5
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme, potrieme sirupom, posypeme škoricovým cukrom a zrolujeme. Rolku pokrájame na kolieska hrubé 3 cm.
-
6
Poukladáme ich na okrúhly alebo na menší štvorcový plech. Pri izbovej teplote necháme podkysnúť, alebo si rúru zapneme na 30 °C na niekoľko minút a necháme podkysnuť v rúre. Rúru si vyhrejeme na 175 °C. Pred pečením ešte raz potrieme zvyšným sirupom a pečieme 45 minút. Ak nám sirup zvýši, hneď po upečení potrieme ešte raz a necháme vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu