Pizza slimáky
Pizza slimáky

Moje pizzové slimáky

js9mxd - fotkajs9mxd, 9. októbra 2022
Moje pizzové slimáky
Foto: js9mxd

Vyskúšal som veľa receptov na túto dobrotu, ale tomuto receptu sa nevyrovnali. Aj na druhý deň sú super, ak vám vydržia do druhého Zobraziť celý popisVyskúšal som veľa receptov na túto dobrotu, ale tomuto receptu sa nevyrovnali. Aj na druhý deň sú super, ak vám vydržia do druhého dňa. Môžu sa dať aj do mrazničky a vyberať na desiatu, ako to robí moja lepšia polovička.

40 ks
porcií
120 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

375 g
375 g
42 g
350 ml
125 ml
1 ks
1 PL
1 PL
1/2 ČL
400 g
250 g strúhaný
6 bal. (Bambino v črievku, malé)
2 PL
50 g
20 g
podľa chuti
podľa chuti
3 ks (vopred uvarené)
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Pridáme olej, jedno vajce, soľ a provensálske korenie. Z uvedených surovín vymiesime cesto. Ja ho robím v pekárni. Nechám kysnúť cca 75 minút. Taký je program v pekárni chleba. Keď sa robí cesto ručne, tiež je potrebné nechať kysnúť na teplom mieste 60 až 75 minút.

  2. 2

    Počas kysnutia urobím zmes na potretie cesta z cesnaku, kečupu, sušených paradajok a olív. Zmes rozmixujem s trochou oleja zo sušených paradajok.

  3. 3

    Keď je cesto hotové, rozdelím ho na 3 kusy. Postupne každé rozvaľkám a naň nastrúham jeden varený zemiak, posolím a poskladám ako obálku, podobne ako pri lístkovom ceste.

  4. 4

    Keď takto spracujem aj tretie cesto, vezmem si prvé a rozvaľkám ho na hrúbku cca 5 mm. Cesto potriem taveným syrom z dvoch črievok, na túto vrstvu natriem zmes z cesnaku, kečupu, sušených paradajok a olív. Pred kladením šunky posypem korením na pizzu. Poukladám šunku tak, aby bola pokrytá celá plocha cesta a na koniec posypem strúhaným syrom. Cesto zatočím do valca. Tento valec krájam na kolieska cca 15 mm hrubé, a ukladám na plech vystlaný pečiacim papierom. Na koniec ich potriem vyšľahaným vajcom, posypem sezamom a rascou. Pečiem na 180 stupňov. Dĺžka pečenia je podľa rúry cca 20 minút. Kým robím prvé cesto, tie zostávajúce ešte podkysnú pod utierkou. Z pripraveného valca sa môžu krájať aj trojuholníky, ale podľa veľkosti sa musia piecť o 5 minút dlhšie. Prvá dávka sa rozchytá ešte horúca. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia